Fear Free

Dierenkliniek Winsum werkt Fear Free

Helemaal voorkomen dat uw dier angstig zal zijn bij ons zal niet helemaal lukken, maar wij doen als team heel erg ons best om dat zoveel mogelijk te voorkomen.

Het betekent dat wij op alle fronten ons best doen om zo te werken dat uw dier zich veiliger voelt en we meer rekenschap houden met hun natuurlijk gedrag. Immers is het vaak heel lastig om aan een dier uit te leggen wat er gaat gebeuren en daardoor ontstaat er vaak als reactie van uw dier; angst, paniek en defensief gedrag. Men zegt dan vaak dat het dier agressief is, maar het enige dat het dier wil is dat wij ophouden met hetgeen waar hij bang voor is.

Het begint al vaak tijdens de reis naar ons toe. Het transport is vaak al een hele nare ervaring voor het dier. Om u te helpen dit te voorkomen kunt u (voor vaste klanten ) gratis terecht op ons puppy/kitten consult. Hier kunnen wij samen met u een plan maken zodat u in de toekomst met veel minder stress naar ons toe kunt komen. Bovendien bent u tot een jaar leeftijd maandelijks welkom. We gaan dan oefenen zodat het dier gewent raak aan aanraken, gebit en oren controleren en bijvoorbeeld heupen checken. Na een paar keer oefenen komen de katten al zelf de mand uit gehold voor het voer en de honden kunnen niet wachten met uit de auto komen en de spreekkamer instormen.

Wij werken alleen op afspraak. Geef gerust aan als u een heel angstig dier heeft, dan kijken we naar een rustig tijdstip of u kunt blijven wachten in de auto tot u aan de beurt bent. U kunt de wachtkamer dan overslaan en direct door lopen naar de spreekkamer. Katten kunt u ook plaatsen op de grote tafel, te herkennen aan het bordje katten parkeerplaats.

Daarnaast letten we tijdens alle behandelingen erop dat we samen met u de stress zo veel mogelijk proberen te voorkomen. Het zal dus vaak zo zijn dat er heel veel voer gebruikt wordt. Mocht uw dier allergisch zijn is het belangrijk dat u dat tijdig meldt zodat we aangepaste snoepjes kunnen geven.

 

Ook zijn we trots op het feit dat binnen ons team 2 mensen het USA-certificaat Fear free werken hebben behaald. Zij ondersteunen ons hele team als het gaat om angtvrij werken.

 

Kom gerust langs op het assistenten consult voor meer informatie. Samen met u kunnen we een bezoek aan ons veel leuker maken!

Lees meer
Terug naar Over ons