Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Stichting Sociale Huisdierenzorg Noord Nederland

Dierenkliniek Winsum steunt al een aantal jaren Stichting Huisdierenzorg Noord Nederland.

Het beroep van dierenarts assistente is niet altijd even gemakkelijk. Je komt in de praktijk veel situaties tegen die verre van plezierig zijn.
Neem bijvoorbeeld dieren die door geld gebrek veel te laat bij ons komen en op sterven na dood zijn.
Of hoogdrachtige katten die op het laatste moment nog even gesteriliseerd worden en waarvan de bijna volgroeide kittens geëuthanaseerd worden.
Mensen die ernstig verwaarloosde zwervers uit hun tuin vissen en hopen dat je ze nog weer op kunt lappen.
Dieren met een ernstige ziekte die uit financiële overweging moeten worden geëuthanaseerd, omdat de behandeling niet betaald kan worden.

Maar er is hoop!

Bij ons in het praktijk gebied rijdt een hele oude auto rond met een schat van een dame achter het stuur. Ook al is deze mevrouw al op leeftijd, ze is nog steeds bloedfanatiek.

We hebben het over onze topper; mevrouw Loorbach
Zij kent de omgeving en de mensen als haar broekzak en heeft een neus voor dierenleed.
Zij werkt volgens het principe: als mensen met problemen geen hulp durven zoeken, zoek ik hen gewoon op.
Voor mensen met een minimum inkomen biedt zij de helpende hand. Natuurlijk springt ze in de bres bij problemen, maar het belangrijkste vindt ze wel de sterilisatie en castratie van katten en het geven van goede voorlichting. Het grootste probleem is immers dat er veel te veel katten zijn.
De dierenasiels zitten permanent vol en ook zijn er veel te veel zwerfkatten.  Dat is de basis van al het dierenleed en daar moeten we volgens mevrouw Loorbach mee aan de slag.
Ook wij worden wel eens uit de brand geholpen door haar. Als wij weer eens een “afdankertje”  van iemand hebben op de praktijk, vindt mevrouw Loorbach er wel weer een goed tehuis voor.

Het fijne is dat ze de problemen heel lokaal aanpakt. Doordat ze de mensen kent, kan ze heel direct en zonder verspilling van tijd en geld in actie komen. Wij zien dat deze korte lijnen erg goed werken.

Stichting Sociale Huisdierenzorg Noord Nederland.
Contactpersoon: Mw.S Loorbach-Schulte
F. Cleveringastraat 6
9964 BB Wehe-den Hoorn
0595-572043

Laatst aangepast op woensdag, 29 mei 2013 14:27

Even voorstellen

Natasja Kooijinga

Natasja Kooijinga Natasja maakt als assistente al geruime tijd deel uit van het team. Het uitvoeren van de werkzaamheden in het laboratorium is een van haar belangrijkste taken. Daarnaast kunt u haar 's ochtends aan de telefoon krijgen en zorgt ze dat u de medicijnen in het kastje op kunt halen. Naast…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement