Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Dier van de maand: Jentil

Jentil had eigenlijk Gentle moeten heten, want ze is een ongelofelijk zachtaardige poes. Onze jongens van 1,5 en 4 jaar gaan niet altijd even zachtzinnig met haar om, maar Jentil vindt alles best.

We ontmoetten Jentil zes jaar geleden in het asiel.

Ze was op straat gevonden met een kitten. Toen we binnenkwamen, nestelde Jentil zich meteen bij ons op schoot. Zij had haar keuze gemaakt en wij ook. En dus gingen we naar huis met twee poezen: Jentil en haar kitten Moggy.

Moggy is een echte huismus, maar Jentil is dol op struinen in de weilanden achter ons huis. Ze is een enorm goede rover. Ze brengt dagelijks zeker vier of vijf muizen mee. Ook voor een flinke rat draait ze haar hand niet om.

Twee jaar geleden, op een koude decemberavond, kwam Jentil niet thuis. Een zoektocht in het donker leverde niets op. Totdat ik haar naam riep in de buurt van een boerderij. Een gedempt gemiauw kwam uit de schuur. Ik schoof de zware balk van een schuurdeur opzij en daar zat ze. Toen ik hurkte, kroop Jentil op schoot. De plek, die ze enkele jaren daarvoor zelf had uitgekozen.

Laatst aangepast op maandag, 06 juni 2016 16:48

Even voorstellen

Esther Klok

Esther Klok Assistente Esther Klok assisteert Francoise bij haar werkzaamheden met veel enthousiasme. Esther en haar vriend zijn zeer fanatieke menners. En niet onverdienstelijk: ze zijn al meerdere keren Nederlands kampioen geworden. Samen met Francoise heeft zij de sportbegeleiding voor paarden opgezet.

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement

Landbouwhuisdieren