Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

foto3.pngfoto2.png

Over Dierenkliniek Winsum

Dierenkliniek Winsum staat 24 uur per dag met het hele team voor u klaar om de meest optimale zorg te bieden aan uw dier. We doen dit met grote betrokkenheid en veel aandacht. Wij zijn geopend op ma t/m vr van 8.00-12.00 uur en van 13.15-17.30 uur. Daarnaast zijn wij 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen. Elke zaterdag is er een spreekuur van 9 tot 12 uur op afspraak (geen extra kosten voor het consult).

Graag tot ziens!

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Opereren op de keukentafel in Kroatië

De Stichting Idemo had aan Dierenkliniek Winsum gevraagd of er een dierenarts van ons mee naar Kroatië kon gaan om daar te helpen honden te steriliseren en castreren. De Stichting Idemo ondersteunt in Kroatië de mensen die een asiel beheren. Er zijn nogal wat zwerfhonden in Kroatië. Veel honden worden daar letterlijk op de vuilnisbelt gedumpt als ze niet bevallen. Ook liggen er nog veel honden aan de ketting die slecht worden verzorgd. De stichting probeert met vrijwilligers en goederen het asiel in Varazdin te helpen om de omstandigheden voor de honden daar te verbeteren.

De stichting was al een aantal keer bij een mevrouw op het Kroatische platteland die honden opving. Echter, ze had geen ruimte, geen geld en ook niet echt verstand van honden. Deze dame leefde met en tussen ongeveer 60 honden in een klein huisje met 2 kamers en een paar schuurtjes. Voorgaande keren had de stichting haar erf al ontdaan van 3 karrenvrachten afval en vuil. Ook hadden ze haar een hoogslaper gegeven zodat ze niet langer op de vloer tussen de honden hoefde te slapen. De honden werden nu regelmatig ontvlooid en ontwormd en kregen genoeg te eten dankzij de steun van de stichting. Ter voorkoming van vele pups waren de reuen in december al door de plaatselijke dierenarts gecastreerd met financiële hulp van de stichting. Maar nu moesten de teven nog en dat was mijn taak.

Twee kale kamertjes met betonvloeren en een paar oude kasten langs de muur. In een kamer een houtfornuis, een stoel en een hoogslaper. Alles was erg vies. De andere kamer kregen wij tot onze beschikking; geen verwarming, kapotte ramen en het sneeuwde buiten. Een peertje aan het plafond en water uit de pomp. Gelukkig hadden we een tafel meegenomen om op te opereren en bij oma konden we een tweede tafel lenen voor het instrumentarium. Toen konden met wat improvisatie aan de slag.

Uiteindelijk hebben we in 2 dagen 18 honden en een paar poezen kunnen steriliseren onder primitieve omstandigheden. Gelukkig hadden we een paar kacheltjes meegenomen, zodat de honden na de operatie een beetje warm konden worden en wij ook. Het was verrassend om mee te maken dat met heel weinig middelen toch een flinke operatie kan worden uitgevoerd.
Het waren vermoeiende dagen, maar we zijn blij dat we deze mevrouw en haar honden konden helpen.

Laatst aangepast op dinsdag, 09 april 2013 22:39

Even voorstellen

Anna Salazar Casals

Anna Salazar Casals Anna Salazar Casals is sinds september 2015 in Nederland en komt oorspronkelijk uit Spanje. In juli 2015 is zij afgestudeerd als dierenarts. Anna heeft tijdens haar studie veel ervaring op gedaan door als vrijwilliger bij de plaatselijke dierenarts mee te lopen. Ze is naar Nederland gekomen, net als Ana Rubio…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement

Landbouwhuisdieren